SPLOŠNI POGOJI

UVOD

Svetujemo vam, da si pred nakupovanjem in pred uporabo naše spletne trgovine pazljivo preberete spodaj navedene splošne pogoje poslovanja. Z nakupom v spletni trgovini  www.nogaviceakra.si  se strinjate in ste seznanjeni z našimi pogoji poslovanja. Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine  www.nogaviceakra.si,  pravice kupcev ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa oz. oddaje spletnega naročila. Pridržujemo si pravico do spremembe splošnih pogojev na spletni strani  www.nogaviceakra.si. si kadarkoli, brez predhodnega obvestila. Pogoji poslovanja so veljavni od 1.5.2020.

Splošni pogoji spletne trgovine  www.nogaviceakra.si  so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino www.nogaviceakra.si  upravlja podjetje Akra d.o.o., v nadaljevanju ponudnik.

Podatki podjetja so sledeči:

Polno ime: Akra d.o.o.

Naslov: Koprivnica 1, 8282 Koprivnica

Transakcijski račun: NLB, SI56 0284 3026 3491 465

Matična številka: 1639145000

Davčna številka: SI79911625

Zavezanec za DDV: DA

E-pošta: info@nogaviceakra.si

Telefon: +386 40 432 335,  070 894320,

Podjetje je vpisano v poslovni register Slovenije na dan 22.06.2001

 

SPLOŠNO O WWW.nogaviceakra.SI

Spletna trgovina www.nogaviceakra.si. je namenjena prodaji lastnih proizvodnih izdelkov namenjenih potrošnikom. Več o naši trgovini si lahko preberete v rubriki O NAS.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s po-prodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

REGISTRACIJA IN E-NOVICE

 Registracija uporabnikov spletne trgovine ni potrebna. Stranka se lahko z oddajo svoje elektronske pošte preko obrazca prijavi na prejemanje občasnih e-novic.

PONUDBA IZDELKOV

Ponudba izdelkov se lahko v določenih primerih zaradi narave poslovanja dnevno spreminja. V primeru, da izdelka ni na voljo vas bomo o tem obvestili in vrnili morebiti že plačano kupnino.

VELJAVNOST PONUDBE, CENE IN AKCIJE

Vse cene oblikuje ponudnik in so označene v evrih (EUR). Cene so predstavljene kot redne cene ali kot akcijske cene. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o oddanem naročilu). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

V primeru spremembe cene izdelka med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil preklic nakupa ali pa bo ponudil rešitev, ki bo omogočila v obojestransko zadovoljstvo.

V spletni trgovini www.nogaviceakra.si.  so občasno objavljena gesla oz. promocijske kode, ki prinašajo določene popuste:
• Popusti so lahko izraženi v procentih, določenih zneskih ali kot brezplačni artikli.
• Popusti veljajo le ob pravilni uporabi ter na način, ki je objavljen na naših spletnih straneh.
• Popusti se ne seštevajo in so vedno vezani samo na eno naročilo. Enako velja za promocijsko kodo ob prijavi na e-novičke.

SLIKOVNI MATERIAL IN GRAFIKA

Fotografije, slike ali posnetki, objavljeni v okviru ponudb, so last podjetja Akra d.o.o. ali poslovnih partnerjev. Posredovanje ali uporaba fotografij ali drugih informacij s spletne strani je prepovedana, razen, če je ponudnik podal pisno dovoljenje za uporabo. Slike so lahko zgolj simbolične in ne zagotavljajo natančnih lastnosti izdelka ali storitve (se nanaša predvsem na barvne nianse).

POSTOPEK NAKUPA

Postopek nakupa v naši spletni trgovini je enostaven. Naročilo preko spleta lahko oddate 24 ur na dan, vse dni v tednu. Za naročilo izdelka nas v času uradnih ur lahko tudi kontaktirajte na +386 40 432 335 ali +386 70 894 320  ali na info@akra.si

Ko najdete izdelek, ki ga želite naročiti, kliknite »Dodaj v košarico« . Nato izberete opcijo prikaži košarico ali pojdi na blagajno.

V kolikor ste izbrali opcijo prikaži košarico lahko določite količino izdelkov, vpišete morebitno kodo kupona in preverite vmesni znesek s prišteto izbrano poštnino. Nato kliknete na gumb nadaljuj na blagajno, kjer izpolnite obrazec za hitri nakup. Vpišete svoje podatke (podatke plačnika). V kolikor je prejemnik druga oseba kliknite na polje DOSTAVI NA DRUG NASLOV. Tukaj izpolnite podatke prejemnika. V tem primeru bo račun poslan naročniku, izdelki pa naslovniku.

V polje za komentar zapišete dodatne želje. V kolikor boste vnesli tudi telefonsko številko prejemnika bo le ta preko sms obvestila prejel možnost izbire za spremembo naslova in termina dostave darila/izdelka.

Na desni strani izberete način plačila in potrdite s klikom na gumb KUPITE SEDAJ.

Nato se vam izpiše potrditev prejema naročila. Na vaš elektronski naslov boste prav tako prejeli potrditev prejetega naročila.

Podjetje Akra d.o.o. bo sprejeta naročila obravnavalo kot nepreklicna. Ob vsakem naročilu boste po elektronski pošti prejeli potrditev naročila oz. obvestilo, da je naročilo v obdelavi.

NAROČANJE IZDELKOV PO NAROČILU

 

Spoštovani, če v naši trgovini nista našli ustrezne številke ali pa bi želeli artikel izdelan po meri nam pišite info@akra.si in vam bomo izdelek naredili po dogovoru.

NAČIN PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • Plačilo po povzetju.
 • Plačilo po predračunu na poslovni račun ponudnika
 • Plačilo z plačilnimi karticami

Takoj po oddaji naročila bo uporabniku na elektronski naslov poslano obvestilo o povzetku sprejetega naročila.

Za plačilo po povzetju, znesek kupnine in stroške poštnine poravnate ponudniku dostave.

Za plačilo po predračunu naročnik prejme predračun na elektronski naslov, ki je bil poslan ob naročilu. V kolikor plačnik želi račun tudi v fizični obliki naj poda pisno prošnjo na info@akra.si.

Uporabnik se zavezuje poravnavati vse svoje obveznosti na transakcijski račun podjetja Akra d.o.o. v roku 5 dni po prejemu predračuna. Plačilo lahko izvede preko svojega e-bančnega računa (npr. Klik, Bank[@]Net itd.). V kolikor izvedete plačilo po predračunu in želite, da je izdelek odposlan takoj, nam pošljite potrdilo o plačilu na info@akra.si.  Po poteku roka za plačilo, ponudnik več ne jamči rezervacije za naročene izdelke.

IZDAJA RAČUNA

Ponudnik kupcu izda račun z razčlenjenimi stroški. Račun za opravljene storitve boste prejeli na svoj e-naslov, ki nam ga boste zaupali ob oddaji naročila. V kolikor bi ga želeli prejeti tudi v fizični obliki, nam prosim to sporočite na info@akra.si.

DOSTAVA

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije. Svojo izbiro glede pošiljanja si izberete pri oddaji naročila.

 • Dostava izdelkov na poljubni naslov na območju Republike Slovenije

Vsa naročila oddana do 10 ure, so odposlana še isti dan in je njihova dostava predvidena za naslednji delovni dan ali najkasneje v treh delovnih dneh. Vsa naročila sprejeta po 10 uri, pa bodo odposlana isti ali naslednji delovni dan.
Ob vikendih in praznikih se dostava ne opravlja, dostava se opravi v ponedeljek oz. naslednji delovni dan po prazniku.

KODA KUPONA

Koda za kupon oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Nogavice Akra. Aktivno kodo za kupon lahko najdete  na naslovni strani naše spletne strani, na naših socialnih omrežjih, Facebook ter Instagram ali drugih medijih. Koda za kupon prinaša različne ugodnosti, od različnih daril do popustov. Vsako kodo za kupon lahko unovčimo pri minimalnem znesku naročila. Minimalni znesek naročila je 10 EUR.  Koda za kupon je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Uporaba kode za popust:
* Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.
* Na zaključku blagajne zgoraj v okencu‘imate kupon” vpišete kodo za popust in potrdite z puščico naprej ”.
* Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.
* Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

 STROŠKI DOSTAVE

Naročeni izdelki bodo dostavljeni prek Pošta Slovenije d.o.o. v roku 1-3 delovnih dni, šteto od dneva dokončne potrditve vašega naročila.

Navedeni stroški pošiljanja veljajo v notranjem prometu na območju Slovenije.

* Po povzetju; pošiljko pošljemo priporočeno z odkupno vrednostjo dostave 6,50€  z DDV, za pakete do 500 g.: Za težje pakete po ceniku pošte Slovenije. pri naročilu v skupni vrednosti nad  50€ dostava bo brezplačna. Pridržujemo si pravico, da onemogočimo nadaljnjo možnost tovrstnega plačila strankam, ki ne prevzamejo paketov s plačilom po povzetju.

*Za plačilo po predračunu ali kartico: je strošek  pošiljanja 3,50€; pri naročilu v skupni vrednosti nad 50€ dostava bo brezplačna.

Blago je dostavljeno  naslednji dan ali najkasneje v sedmih delovnih dneh (ni garancije, da je dostava naslednji dan). Dostave med vikendi in prazniki ni.

PREKLIC NAROČILA

Po oddaji naročila kupec prejme potrdilo o naročilu na njegov e-naslov. Morebitni preklic naročila lahko kupec v roku ene (1) ure po prejemu potrditve naročila sporoči na ponudnikovo telefonsko številko +386 40 432 335 ali na  info@akra.si . V primeru, da kupec v dogovorjenem roku ne prekliče svojega naročila pomeni, da je pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in ponudnikom sklenjena.

Ponudnik storitve nudi podporo kupcem od ponedeljka do petka, med 8:00 in 17:00 uro na telefonski številki +386 40 432 335 in preko e-naslova info@akra.si. V kolikor se na telefon ne oglasimo takoj, vas bomo vsekakor poklicali nazaj v najkrajšem možnem času.

ODSTOP OD POGODBE

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Odstop od naročila/pogodbe mora biti poslan pisno na naslov podjetja Akra d.o.o, Koprivnica 01, 8282 Koprivnica ali na elektronski naslov: info@akra.si .
Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Potrošnik mora blago vrniti v 30 dneh od sporočenega namena o odstopu od pogodbe. Vračilo plačil brez poštnine, mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

Vrnjeni izdelki morajo biti neuporabljeni, nepoškodovani in v originalni nepoškodovani embalaži brez sledi odpiranja. Obvezno priložite tudi originalni račun ter podatke o vašem transakcijskem računu, na katerega želite vračilo kupnine.

Izdelkov s potiskom oziroma izdelkov z naročenimi dodatnimi željami kupca (vezenje, gravura, potisk ipd.) naročila po meri, ni mogoče vrniti ali zamenjati, saj gre za blago, ki je izdelano po natančnih navodilih kupca in prilagojeno njegovim osebnim potrebam ali meram.

REKLAMACIJE

Če ste prejeli poškodovan izdelek ali se vsebina pošiljke ne ujema s pripadajočim računom?

V tem primeru se vam opravičujemo za napako in vas prosimo, da nas o tem čim prej obvestite na info@akra.si . Poiskali bomo najhitrejšo in najustreznejšo rešitev za vas.

V primeru, da prejmete blago, ki vam ne ustreza zaradi velikosti, barve ali kroja, ga lahko vrnete.

Pogoj za vračilo je, da je:

blago nepoškodovano v originalni embalaži brez sledi odpiranja.

Če kateri koli izmed gornjih pogojev ni izpolnjen lahko zavrnemo takšno pošiljko, oz. jo po dogovoru s kupcem vseeno prejmemo, vendar proti plačilu stroškov popravila, čiščenja ali nadomestitve originalne embalaže.

Reševanje reklamacij in zahtevki iz naslova garancije ali stvarne napake se rešujejo v skladu z veljavno zakonodajo ter v skladu s Pogoji nakupa blaga in storitev.

Blago, ki ga prejmete, preglejte takoj ter morebitne napake/poškodbe sporočite v roku osmih delovnih (8) dni od prejetja paketa. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo.

Reklamacije artiklov z obstoječo napako uporabniki sporočijo ponudniku na e-mail info@akra.si  ali po telefonu na +386 40 432 335

SPREMEMBE V URNIKU

Ponudnik lahko začasno spremeni splošno uporabljen urnik opravljanja storitev. O spremembi opravljanja storitev bo ponudnik storitve obvestil stranke z objavo spremembe oz. omejitve na prvi strani spletne trgovine www.nogaviceakra.si .

V teh primerih kupec ne more uveljavljati odškodnine.

ZBIRANJE, UPORABA IN VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Podjetje Akra d.o.o v spletni trgovini zbira in obdeluje naslednje osebne podatke: ime, priimek, naslov, telefonska številka, elektronski naslov. Navedeni osebni podatki se zbirajo in obdelujejo izključno za namene izvedbe in dostave naročil, reševanje morebitnih težav (nepopolni podatki naročnika oz. prejemnika darila, nepredvideni dogodki, povezani z izročitvijo izdelkov) ter za izdajo računa. Kupec lahko kadarkoli od upravljavca osebnih podatkov zahteva, da preneha obdelovati zgoraj navedene podatke.

Upravitelj spletne trgovine www.nogaviceakra.si,  uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov in se zavezuje k skrbnemu ravnanju z osebnimi podatki kupcev, v skladu z veljavnimi zakoni v Republiki Sloveniji. Prav tako se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke skrbno varoval in jih brez privolitve ne bo posredoval tretji osebi oziroma jih zlorabil na kakršen koli drug način, razen v primerih, ko bi te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo in v primeru, da obstaja sum zlorabe pri poslovanju s strani kupca/uporabnika spletne strani. Kupec je tudi sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov, na način, da poskrbi za ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Kupcu v spletni trgovini pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov. S potrdilom nakupa ponudniku dovoljuje, da vzpostavi, vodi, vzdržuje in upravlja z njegovimi osebnimi podatki in mu ob tem zagotavlja varstvo osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

KODEKS RAVNANJA PO ZEPT

 • Ponudnik posluje v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu in na njegovi podlagi sprejetimi predpisi.

POLITIKA ZASEBNOSTI

 • S prijavo na e-novice se uporabniki strinjajo s prijavo na prejemanje e-novic
 • Ob oddaji nakupa na spletni strani se podatki o uporabniku uporabljajo izključno za pripravo naročila in komunikacijo, povezano s tem naročilom. Osebne podatke zbiramo samo na podlagi vaše privolitve ob prijavi na e-novice.
 • Čas hrambe osebnih podatkov

Pridobljene osebne podatke podjetje toliko časa, kolikor je to potrebno za namen pošiljanja vsebin, na katere ste se prijavili oz. naročili. oz. do preklica hrambe osebnih podatkov s strani uporabnika. Uporabnik lahko kadarkoli s pisnim obvestilom na naslov podjetja ali preko e-naslova info@akra.si  zahteva, da podjetje trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja.

PRITOŽBE IN SPORI

 Ponudnik se bo v primeru morebitnih pritožb trudil za učinkovito razrešitev. Pritožba se odda pisno na naslov podjetja Akra d.o.o, Koprivnica 01, 8282 Koprivnica ali preko e-maila info@akra.si . Postopek obravnave pritožbe je zaupen, ponudnik pa si bo po svojih najboljših močeh prizadeval, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V kolikor morebitni spori niso rešljivi sporazumno, bo za to pristojno sodišče v Krškem.

0
  0
  Vaša košarica
  Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino